Aydınlatma otomasyonu ile sistemdeki tüm aydınlatma elemanlarının kumandası;
On / Off veya Dimmer seçenekleri ile Aydınlatma; KNX özelliklerine uygun olarak ‘mahalden’ , belirlenen merkezi bir noktadan veya otomatik olarak düzenlemek programlamak suretiyle gerçekleştirilir.
Bağımsız mahallerdeki ısı seviyesi, seçilmiş olan;
Tekniğine uygun olarak akıllı KNX oda termostatları ile kontrol edilmektedir. Bu sayede maksimum konfor ve enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Enerji tasarrufuna yönelik olarak mahal kullanılmamakta ise stand-by ısı seviyesine, gece konumunda ise mahaller önceden belirlenen ısı seviyelerine getirilirler. Arzu edildiği takdirde mahal pencerelerinin açılması durumunda ısıtma/soğutma sistemi devre dışı bırakılabilmektedir.
Mahal için konfor ısısına geçiş; hareket detektörleri, aydınlatma anahtarları, termostat üzerindeki seçme butonundan veya zamana bağımlı olarak yapılabilmektedir.
Konfora yönelik olarak;
Motor ile teçhiz edilen tüm sistem ve cihazlara, KNX sisteminden sensör (varlık, ışık, zaman ve ortam/hava şartları algılayıcıları vb.) kumandaları, mantıksal (ve/veya) karşılaştırmalar veya anahtarlar ile kumanda edilebilir. Söz konusu sistem ve cihazlar tek tek, belirlenen senaryolara bağlı olarak veya kat bazında otomasyona bağlı olarak çalıştırılabilir.
KNX sistemi içinde;
Ek bir panel/pano gerekmeden proje sınırları içinde ve tüm KNX elemanları ile bağlantılı çalıştırılabilecek bir güvenlik ve ihbar sistemi oluşturulabilmektedir. Aydınlatma otomasyonu, ısıtma/soğutma kumandası için kullanılan hareket detektörleri ve manyetik kontaklar aynı zamanda güvenlik amacıyla da değerlendirilmektedir.
Alarm durumunda sistem dahili veya harici ses ve/veya ışık verebilmekte, Telekontrol ünitesi ile farklı alarm raporlarını önceden belirlenen üç ayrı telefonu arayarak ilgiliyi bilgilendirebilmektedir.
Yıl bazında günlük, haftalık ve aylık programlama ile zamana bağımlı kumanda ve kontroller kolaylıkla uygulanabilmektedir.
KNX sistemine dahil edilen hava istasyonundan alınacak; rüzgar şiddeti, yağmur, ısı, dış ve iç ışık bilgilerine bağımlı olarak; aydınlatma, ısıtma/soğutma, panjur ve tente gibi motorlu kumandalar ve bahçe sulaması gibi özel kumanda işlevleri yerine getirilebilmektedir.
Uzaktan izleme ve kumanda amaçlı olarak sisteme dahil edilecek olan Telekontrol cihazı ile sistemden durum raporu alınabileceği gibi açma/kapama ve durum değiştirme kumandaları verilebilmektedir. Aynı zamanda güvenlik amaçlı olarak cihaz oluşabilecek alarm durumunu otomatik olarak önceden belirlenen üç ayrı telefonu arayarak ilgiliyi bilgilendirmektedir.
KNX sistemi, modüller arzu edilen görev ve fonksiyonlarına göre programlandıktan sonra bilgisayar bağlantısı olmaksızın çalışmaktadır. Ancak arzu edildiği takdirde sisteme ait tüm bilgiler bilgisayar ekranından grafik olarak izlenebilmekte, ekrandan durumları görülen modüllere kumanda edilebilmekte ve yazıcı vasıtasıyla sistemde geçmişte gerçekleşen tüm fonksiyon ve olaylara ait kronolojik bilgilerin yazılı raporu alınabilmektedir.
Elde edilen raporlama ile sistemdeki cihazların planlı bakım sistemlerine ve bakım periyotlarına göre bakım-tutum ve kontrollerini gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.
Sisteme ait bilgi ve alarm ikazları arzu edilen mahallerden Info Display’ler üzerinden yazılı ve sesli olarak algılanabilir. Ayrıca Mini Panel’ler üzerinden görüntülü olarak; sistemdeki çeşitli algılayıcılardan ortam şartlarına, diğer tüm modüllerden de o andaki durumlarına ait bilgiler alınabilir ve seçilecek maksimum 400 adet kumanda gönderilerek sistem cihazlarına uzaktan kumanda edilebilir. Kullanıcı ihtiyaçları ve yetki seviyelerine göre oluşturulacak Mimic Panel’ler ile de sistemdeki cihazlardan durum bilgisi alınabilir ve tüm cihazlara ışıklı ve butonlu bir panel üzerinden kumanda edilebilir.
KNX sistemi her çeşit otomasyon cihaz ve sistemleriyle uyum içersinde çalışabilmektedir. Sistemler arasında iletişim ve uyum KNX sisteminde kullanılan ;
Bu modüllerle genel sistem içersinde mevcut kazan, klima, asansör ve jeneratör gibi diğer cihaz ve sistemlerle KNX’in izleme, kontrol ve kumanda entegrasyonu sağlanmaktadır.Bus devices can either be sensors or actuators needed for the control of building management equipment such as: lighting, blinds / shutters, security systems, energy management, heating, ventilation and air-conditioning systems, signaling and monitoring systems, interfaces to service and building control systems, remote control, metering, audio / video control, white goods, etc. All these functions can be controlled, monitored and signaled via a uniform system without the need for extra control centers.
Dimel Mühendislik olarak, kalite ve inovasyonla başarıyı inşa ediyoruz.